torsdag 5. desember 2013

Blomkålsuppe

1 stk blomkål
1 stk gulrot
2 stk medium poteter
1 stk gul løk
2 stilker stangselleri
2 fedd hvitløk
8 skiver bacon
1,1 liter vann
2 stk kyllingfond
2 ss creme frasihe
1 neve reven parmesan
1/4 ts cayennepepper
Salt og grovmalt pepper
1 ss olivenolje

Kok opp 1 liter vann i vannkokeren din og sett en stekepanne på medium varme. Del opp blomkål, potet og gulrot. Kutt gjerne av toppene på noen av blomkålbukettene. Disse koker du i en kjele ved siden av i 1 dl vann og har i suppen til slutt for litt ekstra struktur. Hakk opp løk, hvitløk og stangselleri.

Hell vannet i en større kjele med tykk bunn og tilsett kyllingfond. Ha blomkål, potet og gulrot i kjelen og kok grønnsakene møre under lokk. Stek løk, hvitløk og stangselleri blankt i stekepanna og sett til side. Brun biter av bacon i den samme stekepanna.

Når grønnsakene er kokt møre, hell alt sammen over i en foodprosessor sammen med den stekte løkblandingen og kjør til en glatt suppe. Hell over i kjelen igjen, og kok opp på svak varme.

Smak suppen til med creme frasihe, reven parmesan, salt, grovmalt pepper og cayennepepper. Syns du suppen er for tykk kan du tilsette vannet du kokte opp de små blomkålbukettene i. Er den for tynn kan du tilsette en ss eller to med potetmos. Helt til slutt rører du inn blomkålen du kokte opp ved siden av.

Suppen serveres rett fra kjelen med et lite dryss av sprøstekte baconbiter sammen med nystekte rundstykker med godt smør til. Dette er en suppe så og si alle barn vil elske og er en super måte å få barna i seg fem-om-dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar