fredag 15. november 2013

Spaghetti Bolognese

500 g karbonadedeig
1 pakke bacon
500 g spaghetti
1 stor løk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
200 g soltørkede tomater (finhakket)
2 bokser hermetiske tomater
2 dl rødvin
2 kvister rosmarin (finhakket)
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Forvarm ovnen til 180 grader. Hell en klunk olivenolje i en kjele som tåler å stå i stekeovnen og varm opp på middels høy varme. Skjær bacon i 1 cm store biter og stek de sprø. Fjern gjerne litt av oljen/baconfettet om du vil redusere fettmengden.

Ha over løk, hvitløk og rosmarin og stek dette på middels varme i ca 5 minutter til løken blir myk. Tilsett karbonadedeigen og la denne brune seg litt i kjelen mens du bryter opp alle klumper og større biter. Hell i rødvin og kok opp.

Ha så i soltørkede tomater og hermetiske tomater. Rør godt om og kok opp. Sett på lokk og sett midt i ovnen i ca 1 time. Sjekk underveis om du trenger mer væske. Smak til med salt og grovmalt pepper.

Kok pastaen i lettsaltet vann og sil av. Ta vare på litt av kokvannet. Bland et par sleiver med saus og en sleiv med pastavann i pastaen slik at den ikke tørker ut og klumper seg.
Dette serveres sammen med hvitløksbrød og en rucculasalat med litt sitronsaft presset over og noen tynne skiver av parmesan. Reven parmesan over bolognesen er et must!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar