lørdag 14. desember 2013

Vegetar lasagne

2 gulrøtter
1 squash
200 g sopp
1 stor gul løk (grovhakket)
4 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød chilli (finhakket)
2 bokser grovhakkede tomater
Ca 10 lasagneplater
3 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts rødvinseddik
40 g smør
30 g hvetemel
1 ts sukker
2 - 3 dl melk
Revet hvit ost
1/2 reven muskatnøtt
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Varm 2 ss olivenolje i en kjele med tykk bunn på medium varme. Fres løk, hvitløk og chilli til løken er blank sammen med oregano og basilikum. Tilsett tomatene og la småkoke uten lokk. Smak til med salt, grovmalt pepper, rødvinseddik og litt sukker.

Kutt squash i 1/2 cm tykke skiver. Hell over litt olivenolje og krydre med salt og grovmalt pepper. Stek lett brune på begge sider i en stekepanne og sett til side.

Kutt gulrøttene i tynne lange skiver. Kutt opp sopp av ønsket type (gjerne en blanding) og stek soppen på sterk varme. Når soppen blir myk og væsken fordamper har du i en liten klatt smør, litt salt og grovmalt pepper.

Smelt 40 g smør i en kjele på medium varme. Rør inn hvetemel og la småputre i et par minutter under omrøring på svak varme. Spe på med melk til du får en ganske tykk saus. Rør inn en stor neve reven hvit ost (gjerne litt parmesan også) til du får en tykk fin saus. Smak til med grovmalt pepper og muskatnøtt.

I en stor ildfast form legger du først litt tomatsaus i bunnen. Legg så lagvis, med lasagneplater mellom, tomatsaus og squash, tomatsaus og gulrøtter, tomatsaus og sopp. Hell til slutt over ostesausen. Dryss over godt med revet ost. Stek på ca 180 grader i 30 minutter til lasagneplatene er myke og osten gyllen.
Dette serveres med hvitløksbaguetter og en frisk salat. For en lettere lasagne kan du bruke ricotta eller cottage cheese til ostesausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar