søndag 29. desember 2013

Mine pølsebomber

Pølsefyll
600 g røkt kjøttpølse i terninger
1 stor gul løk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød chilli (finhakket)
1 boks knuste tomater
3 – 4 ts tomatpurè
½ boks salatbønner
100 g revet Jarlsberg eller annen hvit ost
2 ts oregano
1 ss smør
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

"Bomber"
10 dl hvetemel
4 dl melk
50 g smeltet smør
1 pakke fersk gjær
1 ss sesamfrø
1 ss sukker
1 ts salt

Bland sammen mel, sukker, salt og sesamfrø i en stor bolle. Smelt 50 g smør i en kjele og hell i melken. Når smørmelken holder ca 40 grader blander du inn en pakke fersk gjær. Bland inn i det tørre og elt deigen godt og lenge så du får en smidig deig. Hell over en skvett olivenolje og sett deigen til heving et lunt sted.

Kutt opp pølsebitene i relativt små terninger. Smelt 1 - 2 ss smør i en stekepanne og stek pølsebitene brune og sprø. Krydre gjerne med et blandingskrydder du liker. Sett til side.

I den samme stekepanna varmer du opp en klunk olivenolje. Fres løken i noen minutter til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chilli og oregano og stek videre i et par minutter. Pass på så hvitløken ikke svir seg.

Ha i tomater, tomatpuré, pølsebitene og salatbønner. Smak til med salt og grovmalt pepper og la småsurre i 10 minutter uten lokk.

Når deigen har hevet, elt den forsiktig i et minutt og del deigen i to. Kjevle ut en stor sirkel og del den i fire, så du sitter igjen med 8 90 grader deler. Fyll med pølseblandingen og dryss over litt revet ost, brukt gjerne også litt mozerella.

Del pølseblandingen jevnt over de åtte bitene. Dryss over litt revet hvit ost, gjerne også litt mozerella. Brett eller rull sammen deigen rundt blandingen. Litt revet ost over toppen tar seg godt ut. Stekes på 180 – 200 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.
Perfekt å ha med på tur som en lett lunch da disse også smaker godt kalde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar