søndag 29. desember 2013

Kyllinggryte med tomat og rødvin

2 kyllingfileter

2 medium gule løk (grovhakket)
2 – 3 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød chilli (finhakket)
1 boks knuste tomater
1 toppet ss tomatpuré
1 kyllingfond eller kyllingbuljong
3 – 4 dl vann
1 dl rødvin
1/2 ts rosmarin
1 ts salvie
1 ts persille
2 – 3 ss olivenolje
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Varm en god klunk olivenolje i en gryte på medium sterk varme. Fres løken til den er blank og gyllen. Tilsett hvitløk, chilli, rosmarin, salvie og persille og fres i noen minutter til, men se til at hvitløken ikke svir seg. Rør så inn tomatpuré.


Tilsett tomatene, buljong, vann og rødvin. Kok opp og sett på lokk. Sett ned temperaturen til lav.

Legg kyllingfiletene på et bakepapir stort nok til å brette over kyllingen. Krydre dem etter ønske på begge sider, gjerne med frisk rosmarin og timian, salt og grovmalt pepper samt en liten skvett olivenolje. Brett bakepapiret over kyllingen. Ta en kjevle og bank kyllingen flat. Fordelen med dette er at du banker krydderet godt inn i kyllingen, du får en større overflate med stekeskorpe og steketiden forkortes drastisk.

Stek kyllingen i en panne på sterk varme med litt olivenolje i ca 4 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Sett til side et sted hvor saften fra kyllingen blir samlet opp.

Når gryta har kokt i 15 - 20 minutter kutter du kyllingen opp i strimler med 1 cm bredde og tilsetter gryta. La trekke i noen minutter til de blir varme. Pass på å få med saften fra kyllingen.

Serveres med frisk bladspinat og ris eller kokt pasta. Gulrøtter, paprika osv kan eventuelt tilsettes gryten etter ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar