lørdag 21. desember 2013

Rødløkspai med honning og fetaost

8 dl rødløk (i tynne skiver)
200 g fetaost i terninger
4 egg
2 dl matfløte
3 1/2 dl hvetemel
200 g mykt meierismør
4 ss rødvinseddik
4 ss honning
3 ss meierismør
3 ss kaldt vann
Salt og grovmalt pepper

Sett stekeovnen på 225 grader. Ha 200 g meierismør i en bolle og hell over hvetemel. Smuldre melet inn i smøret og tilsett vann. Kna godt sammen, dekk til med folie og sett til side i et kjøleskap i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform. Som et alternativ kan du fint kjøpe paideigen i frysedisken.

Smelt 3 ss smør i en stekepanne med høye kanter på medium varme. Tilsett rødløken og stek løken til den er myk. Tilsett rødvinseddik og honning, bland godt og la surre på svak varme til løken danner en karamellaktig konsistens. Det er viktig å ha lav temperatur så honningen ikke brenner seg. Stek gjerne så lenge som 15 minutter.

Legg løkblandingen i en paiform og fordel fetaosten jevnt over. Visp lett sammen egg, salt og pepper samt matfløte og hell over. Stekes på 225⁰C midt i ovnen i 50 – 60 minutter. Hvis overflaten blir mørk kan den dekkes til med aluminiumsfolie.
For å få best mulig resultat er det meget viktig at rødløk, rødvinseddik og honning får surre sammen lenge. Hvis ikke kan det smake eddik av paien. Serveres med nystekte rundstykker og en enkel grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar