tirsdag 17. desember 2013

Italiensk Ragu med pølse og rucculasalat

Italiensk Ragu med pølse
Ca 500 g god pølse (helst italiensk pølse med fennelfrø)
4 - 8 skiver bacon i 1/2 cm store biter
12 lasagneplater (helst fersk)
2 - 3 skiver ansjonsfilet
1 gul løk (grovhaket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
800 ml tomat (purert)
2 grillede paprika fra glass (grovhakket)
2 laurbærblader
Litt fersk timian
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Rucculasalat med fennikel
1 pose rucculasalat
1/2 fennikel
Saften av 1/2 sitron
Parmesan
Salt og grovmalt pepper

Om du ikke har ferske lasagneplater kok opp godt med lettsaltet vann i en stor kjele. Skrell og grovhakk pølsene. Kok lasagneplatene til de er litt underkokt, ta de ut og kutt de opp i grove biter eller strimler. Legg tilbake kjelen med litt av kokvannet så de ikke tørker helt inn.

I en stor kjele med tykk bunn, gjerne en jerngryte, bruner du baconbiter på medium sterk varme. Når baconbitene begynner å bli sprø har du i grovhakket løk. Fres under omrøring i ca 5 minutter til løken er blank og myk.

Når løken er myk og blank har du i hvitløk (gjerne knust med hvitløkspresse), ansjonsfileter og grillet paprika sammen med urtene. Ansjos er selvfølgelig valgfritt, men jeg syns det hører med. Du vil uansett ikke se ansjonsbitene da de vil smlete bort i sausen. Stek under omrøring i et par minutter til.

Tilsett pølsene og la steke videre på medium varme i noen minutter til. Tilsett tomatene (du kan purere et par bokser med tomater eller kjøpe ferdig purert på glass, denne syns jeg er best) og rør godt om. La småkoke under lokk i minst 20 minutter på svak varme, gjerne litt lengre.

Åpne posen med rucculasalat. Press i saften av 1/2 sitron sammen med en liten nype flaksalt og litt grovmalt pepper. Rist/bland godt og heller over i en bolle. Vend inn fennikel i tynne skiver. Ta en grønnsaksskreller og riv av noen tynne skiver parmesan på toppen. Salaten bør lages like før servering da sitronen vil forvelle rucculasalaten.

Smak til med salt og grovmalt pepper. Noen minutter før servering vender du forsiktig inn pastaen så den blir varm.
Serveres rett fra gryta med godt grovt brød og smør med siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar