lørdag 21. desember 2013

The soup Nazi's Indian Mulligatawny soup - NEXT!

1 stor gul løk (grovhakket)
2 stilker stangselleri (grovhakket)
2 store poteter (i skiver)
2 store gulrøtter (i skiver)
1 rød paprika (i terninger)
1 liten boks mais
1 boks tomater
2 sitroner
3 ss sukker
4 ss pistasienøtter
150 g smør
1 ss karri
3 ss tandoori masala
2 terninger kyllingbuljong
1,2 l vann
Salt og grovmalt pepper

Smelt 50 g smør i en stor kjele med tykk bunn på medium varme. Tilsett løk, stangselleri, karri og tandoori masala og bland godt. Stekes under omrøring til løken er blank og myk. Når løken er myk har du i poteter, gulrøtter, paprika, mais og 100 g smør. Bland godt og stek under omrøring i ca 5 minutter til smøret har smeltet.

Tilsett saften fra 2 sitroner, 3 ss sukker, kyllingbuljong/fond/kraft, tomat og vann. La småkoke uten lokk i 2 til 3 timer til væsken blir halvert. Rør om av og til så ting ikke svir seg. Mot slutten av koketiden tilsetter du nøtter. Smak til med salt og grovmalt pepper.
Du kan selvfølgelig tilsette kylling i suppen om du vil. Bruk gjerne forskjellige typer nøtter. Fant denne oppskriften i et blad. Denne skulle angivelig være The Soup Nazi's egen oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar