mandag 16. desember 2013

Svigermors fantastiske pepperkakedeig

2 dl sukker
1 1/2 dl lys sirup
1 ts malt ingefær
1 ts malt spissnellik
1 ts malt kardemomme
3 ts malt kanel
1/2 ts pepper
Litt salt (om du bruker saltfattig smør)
1 ts bakepulver
1 egg
150 g smør
500 g hvetemel

Ha sukker, sirup og krydderene i en litt stor kjele. Sett på svak varme og rør godt om. Sukkeret skal smelte uten at det brenner seg.

I en annen kjele smelter du smør. Mål opp hvetemel i en stor bolle og bland godt inn bakepulver og eventuelt litt salt. Pisk 1 egg lett sammen.

Når sirupblandingen er klar har du over smeltet smør. Sett til side så det blir litt avkjølt (så egget ikke stivner når du har det oppi). Ha i egget og rør inn hvetemel. Bland/elt godt sammen til du får en fin deig.

La deigen avkjøles på kjøkkenbenken før du setter deigen til å hvile natten over i kjøleskap. Dekk til med plastfolie så den ikke tørker ut.

Ta deigen ut av kjøleskapet en times tid før den skal brukes så den blir lettere å jobbe med. Stek pepperkakene på 175 grader.
Denne pepperkakedeigen smaker like god rå som stekt og den er lett for barna å jobbe med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar