lørdag 28. desember 2013

Midwest-inspirerte kyllingkjøttboller med spicy stekt ris

400 g kyllingkjøttdeig
1 liten gul løk (finhakket)
1 stor gul løk (grovhakket)
2 – 3 grillede paprika fra glass (i terninger)
3 fedd hvitløk (finhakket)
2 røde chilli (finhakket)
1 boks kikerter
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks mais
2 dl Batismati ris
2 ts koriander
2 ts malt spisskummin
2 ts malt paprikapulver
1/2 ts chillipulver
1/2 ts gurkemeie
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle. Ha i finhakket løk, 1 finhakket chilli, 1 ts koriander, 1 ts spisskummin, 1 ts paprikapulver, 1/4 ts chillipulver, 1/2 ts salt og grovmalt pepper. Bland godt sammen. Lag ca 20 - 25 kjøttboller i lik størrelse. Bruk kaldt vann på hendene så går det lettere. Når du er ferdig vask hendene godt!

Kok opp 4 dl vann tilsatt 1/2 ts gurkemeie og 1/2 ts salt. Tilsett Batismati ris og la småkoke under lokk til risen er ferdig (dette tar ca 10 - 12 minutter). Mens risen koker steker du kyllingkjøttbollene på sterk varme i litt olivenolje så de får en skikkelig stekeskorpe. Om de ikke blir helt gjennomstekt er det greit.

I en stor stekepanne med høye kanter varmer du opp 2 ss olivenolje på medium sterk varme. Tilsett grovhakket løk og 1 rød finhakket chilli. Fres under omrøring til løken er myk og blank. Sett ned temperaturen og tilsett hvtiløk, 1 ts koriander, 1 ts spisskummin, 1 ts paprikapulver og 1/4 ts chillipulver. Bland godt og pass på så hvitløken ikke brenner seg.

Ha i grovhakkede tomater, grillet paprika, mais og kikerter. Rør godt om og tilsett kyllingkjøttbollene og risen. La småsteke på medium varme til risen er varm og kyllingkjøttbollene er gjennomstekte. Smak til med salt og grovmalt pepper.
Om du følger denne oppskriften får du en ganske sterk rett. Er du usikker dropper du chillipulver og heller smaker deg frem til noe som passer for deg. Grillet paprika fås i matbutikker med et litt bedre utvalg, men du kan også 1 vanlig rød paprika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar