søndag 29. desember 2013

Pytt-i-panne

400 g røkt kjøttpølse i biter
3 store poteter
2 gulrøtter
1/2 kålrot
3 stilker stangselleri (grovhakket)
2 gule løk (grovhakket)
1 ss smør
2 ts paprikapulver
2 ss olivenolje
Salt og grovmalt pepper

Hakk opp poteter, gulrøtter og kålrot i små, like store terninger. Kutt opp kjøttpølsene i passende store biter.

Smelt 1 ss smør i en stekepanne på medium sterk varme og stek pølsebitene så de får en god stekeskorpe på alle sider. Krydre etter ønske, gjerne med et blandingskrydder/grillkrydder. Hell over i en bolle.

I den samme stekepanna varmer du opp 2 ss olivenolje. Når oljen er varm tilsetter du grovhakket løk og stangselleri og steker dette til løken er blank og myk. Ha så i poteter, gulrot og kålrot sammen med salt, grovmalt pepper og paprikapulver. Rør godt om, sett ned temperaturen og sett på lokk.

La småsteke på svak varme under lokk til potetene er ferdige. Dette tar ca 15 minutter. Rør om av og til så det ikke svir seg. Når potetene er ferdig blander du inn pølsebitene. La pølsebitene rekke å bli varme før du serverer.
Serveres med speilegg og godt brød. Bruk gjerne andre grønnsaker du har tilgjengelig som rødløk, vårløk, kål, sellerirot, pastinakk. Her er ingenting feil å bruke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar