lørdag 28. desember 2013

Stekte chillipoteter

500 g poteter (i store terninger)
1 – 2 gule løk (i tynne skiver)
1 purreløk (i skiver)
3 fedd hvitløk (finhakket)
1 – 2 røde chilli (finhakket)
1 rød paprika (i store terninger)
1/2 ts chillipulver
1 ts paprikapulver
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Varm godt med olivenolje i en stor stekepanne på sterk varme. Tilsett potetene og fres de til de har fått en gyllen skorpe.

Sett ned varmen til medim og tilsett løk, hvitløk, purreløk og chilli etter smak. Stek under omrøring til løken er myk. Tilsett chillipulver og paprikapulver etter smak. Sett på lokk og la småputre til potetene er ferdig. Rør om av og til. La kondensen som dannes under lokket renne ned i panna.

De siste minuttene tilsetter du paprika og drysser over godt med havsalt og grovmalt pepper.
Denne retten er god som en lunch eller som tilbehør til f.eks gode pølser eller med stekt egg og bacon til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar