fredag 13. juli 2012

Kyllingsuppe til den syke

2 kyllingbryst (i små terninger)
1 stilk stangselleri (grovhakket)
1 gulrot (i små terninger)
2 vårløk (1/2 cm store skiver)
5 cm fersk ingefær (i tynne skiver)
1/2 rød chilli (finhakket)
1 dl makaroni
1 liter kyllingkraft
2 ss olivenolje
Salt og grovmalt pepper
Ønsket krydder til kyllingen

Sett en stor kjele med tykk bunn på medium stek varme. Ha i 1 ss olivenolje og fres ingefær, chilli, gulrot, vårløk og stangselleri i et par minutter. Tilsett kyllingkraft (eller vann og kyllingfond) og kok opp.

Kok makaronien i lettsaltet vann som anvist på pakningen. Krydre kyllingen etter ønske og stek den på sterk varme i olivenolje til den er gjennomstekt.

La suppen småkoke i 10 - 15 minutter. Ta av varmen og tilsett kokt makaroni og kyllingbiter og la suppen stå å trekke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Krydre kyllingen etter ønske og brun den i en stekepanne på sterk varme. Ha kraften i en gryte og tilsett ingefær og chili og kok opp.

Tilsett gulrot, stangselleri og pasta. Noen minutter før pastaen er gjennomkokt tilsetter du kyllingen. Smak til med salt og pepper.
Serveres til den syke i en stor bolle med en god dose omsorg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar