fredag 27. juli 2012

Indisk grønnsaks Korma

1/2 blomkål
1/2 brokkoli
2 store gulrøtter
2 store boteter
1 1/2 dl røde linser
1/2 boks kikerter
2 rødløk (finhakket)
4 fedd hvitløk (finhakket)
5 cm ingefærrot (finhakket)
1 grønn chili (finhakket)
1 stor neve cashewnøtter
1 stor tomat (grovhakket)
100 g Jarlsberg i terninger (aller helst paneer - indisk ost)
1 1/2 dl kremfløte
2 store ss youghurt naturell
3 cm kanelstang
4 grønne kardemomme
1 laurbærblad
7 nellikspiker
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts sort grovmalt pepper
1/2 ts malt spisskummin
1 ts malt koriander
1/2 ts chilipulver
2 ss olivenolje
Salt etter smak

Kutt opp blomkål, brokkoli, poteter og gulrøtter i litt store, delikate biter. I en kjele koker du blomkål, brokkoli og røde linser, i en annen koker du poteter og gulrøtter. Ting bør heller være for lite enn for mye kokt. Ta vare på litt av kokvannet når du siler av grønnsakene.

Varm 2 ss olivenolje i en dyp stekepanne på medium sterk varme. Ha i laurbær, nellik, kanel, kardemomme, grovmalt pepper og ca 1/4 av cashewnøttene. La dette surre under omrøring i ca 1 minutt til du kjenner lukten av krydderene.

Tilsett finhakket rødløk, ha i gurkemeie og bland godt. Sett på lokk og la dette småputre i ca 10 minutter. Rør ofte så det ikke svir seg.

Tilsett 2 ss finhakket hvitløk (ca 4 fedd) og 2 ss finhakket ingefær (ca 5 cm) sammen med finhakket grønn chilli. Bland godt sammen og stek i 5 minutter til under lokk. Rør ofte.

Ta ut kanelstangen. Ha hele løk -og krydderblandingen i en foodprossessor og kjør til en glatt puré sammen med en skvett av kokvannet du tok vare på. Ha blandingen tilbake i stekepanna sammen med kanelstangen. Tilsett ost og tomat. Rør godt om til osten smelter.

Ha i spisskummin, malt koriander og chillipulver. Bland godt og tilsett en skvett til av kokvannet om sausen er veldig tykk. La småputre til du får en fyldig og tykk saus.

Tilsett fløte og bland godt. Tilsett youghurt, litt av gangen, så sausen ikke skiller seg. Hell i de kokte grønnsakene og linsene og bland godt. Sett på lokk og la småputre i 5 minutter til alt er varmt.

Smak til med salt. Rett før servering har du i resten av cashewnøttene.
Dette serverer du sammen med indisk naan og litt finhakket koriander. Det er viktig å røre hele veien og ikke bruke for sterk varme da det lett kan svi seg. Ja, dette er en del jobb, men jeg må si at dette er en av de bedre vegetarrettene jeg har spist!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar