fredag 27. juli 2012

Indisk kylling Curry

2 kyllingfileter
3 medium rødløk (finhakket)
1 boks knuste tomater
3 fedd hvitløk (finhakket)
5 cm ingefærrot (finhakket)
1 grønn chili (finhakket)
5 cm kanelstang
4 grønne kardemomme
5 nellikspiker
2 laurbærblader
1/2 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummin
2 ts malt koriander
2 ts garam marsala
1/2 ts sorte hele pepper
Salt
1 - 2 dl olivenolje
Vann eller kokosmelk

Finhakk alle grønnsakene. Prøv særlig å få rødløken så finhakket som du klarer. Kutt kyllingfiletene i passe store munnfuller.

Varm minst 1 dl olivenolje i en høy stekepanne med tykk bunn på medium sterk varme. Når oljen er varm har du i nellik, hel sort pepper, laurbær og 2 stk grønne kardemomme og la surre i ca 1 minutt under omrøring.

Ha over rødløk og stek på medium varme under omrøring i ca 5 minutter, ha så i hvitløk, ingefær og grønn chili. La steke på medium varme under oppsyn til løken danner en tykk masse (dette kan ta 10 – 15 minutter). Pass på så løkmassen ikke svir seg.

Ha over tomater og la småputre til oljen separeres og fuktigheten fra tomatene forsvinner. Ha over i en bolle og purer med stavmikser.

Varm 1 ss olivenolje i den samme stekepanna. Ha i 2 stk grønne kardemomme og kanelstang og la surre i ca 30 sekunder, ha i gurkemeie og la surre i 30 sekunder til. Hell over løk –og tomatblandingen, tilsett spisskummin, koriander, garam masala og chilipulver.

Ha i kylling og la dette brunes i pannen i noen minutter. Hell over ønsket mengde vann, eller kokosmelk for en rundere og mildere smak og la småkoke under lokk til kyllingen er ferdig.
Dette serveres med ris og naan. Som et alternativ til vann/kokosmelk kan du bruke litt matfløte eller youghurt naturelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar