fredag 27. juli 2012

Lammeskankgryte

4 lammeskanker
4 skiver serranoskinke
2 dl sorte, steinfrie oliven
8 stk aromasopp
2 bokser grovhakkede tomater
2 rødløk (i båter)
200g små mandelpoteter (delt i to)
100g gulrot (i store biter)
100g kålrot (i store biter)
100g pastinakk (i store biter)e
4 båter hvitløk (delt i fire)
1 raus neve frisk rosmarin (grovhakket)
1 raus neve frisk timian (grovhakket)
2 dl rødvin
1 ss sukker
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Kna skankene inn med salt og grovmalt pepper. Surr serranoskinke rundt lammeskankene og brun de på alle sider i en jerngryte i godt med olivenolje.

Sett skankene på høykant i gryta og tilsett løk og hvitløk. Surr dette under omrøring i noen minutter til løken er gyllen. Pass på så hvitløken ikke svir seg. Ha over rosmarin, timian, salt og grovmalt pepper og bland godt sammen.

Tilsett poteter, kålrot, pastinakk, gulrot, sopp, tomater, oliven og rødvin. La småkoke under lokk i ca 30 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper eller andre krydder. La småkoke ytterligere i 1,5 timer til kjøttet er så mørt at du kan løfte beinet ut av skankene.
Dette serveres med en skikkelig hjemmelaget potetmos med hvitløk og mye smør Legg godt med potetmos i bunnen på en skål, lag en grop i potetmosen og sett skanken i gropen. Legg godt med kokte grønnsaker og saus rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar