fredag 27. juli 2012

Ekte Shish kebab med ris og tzatziki

Shish kebab
500g karbonadedeig
1 rød chili (finhakket)
1/2 liten gul løk (finhakket)
1/4 - 1/2 ts kanel
1/4 - 1/2 ts chilipulver
2 ts oregano
2 ts paprikapulver
1/2 ts salt
Grovmalt pepper
1 ss olivenolje
Saften av 1/2 sitron

Gul ris med spisskumminfrø
2 dl batismati ris
1 ts cumminfrø
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts salt

Tzatsiki
1 boks youghurt naturell
1 fedd hvitløk (finhakket)
1 slangagurk (revet)
1 ts salt
Salt og grovmalt pepper etter smak
Litt sitronsaft
Noen dråper olivenolje

Ha karbonadedeigen i en bolle og bland inn løk, chilli, krydder og olivenolje. Kna det gjerne godt inn med hendene. Del deigen i fire like store biter og form de til avlange tynne pølser du trer på grillspyd. Bruker du grillspyd av tre bør disse bløtlegges i 30 minutter først. La hvile i romtemperatur.

Kok risen som anvist på pakken. Som regel er det 1 del ris på 2 deler vann. Tilsett spisskumminfrø, gurkemei og salt til risvannet.

Riv agurken på et rivjern og ha i en bolle. Strø over 1 ts salt og kna dette inn i agruken. Press ut så mye vann du klarer og ha tilbake i bollen. Ha over youghurt og smak til med hvitløk, salt, grovmalt pepper, sitronsaft og litt olivenolje. La hvile 30 min i kjøleskapet før servering.

Grill kebabspydene på full varme. Pass på at de blir godt brunet rundt hele. Når de er gjennomstekte la de hvile på grillen med varmen skrudd av. Press saften av 1/2 sitron mens kjøttet hviler et par minutter.
Dette serveres i en fajitas eller et pitabrød med tzatsiki, ris, frisk salat, agurk, rødløk, mais eller hva annet av tilbehør DU liker på din kebab. Du må gjerne bruke lammekjøtt (eller en blanding) for en enda mer autentisk kebab.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar