fredag 27. juli 2012

Gulrotsuppe med linser og ris

2 gulrøtter (skivet)
1 gul løk (grovhakket)
1 rød paprika (i terninger)
1 boks minimais
1 dl ris
1 dl røde linser
1 boks kokosmelk
3 dl appelsinjuice
3 dl vann
1 ss finrevet ingefær
Salt og grovmalt pepper
2 ss olivenolje

Sett en stor kjele med tykk bunn på medium varme og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken blank og gylden og tilsett gulrøtter. Hell over kokosmelk og kok opp.

Hell i ris og røde linser (bruk gjerne mer om du ønsker en ekstra tykk suppe), bland godt sammen, Hell over juice og vann sammen med reven ingefær. Ha på lokk og la småkoke i 10 - 15 minutter til ris, linser og gulrøtter er gjennomkokt.

Bruk stavmikser til du får ønsket konsistens. Selv liker jeg den med litt kornete. Om du syns suppa er for tykk kan du spe på med juice/vann. Smak til med salt og grovmalt pepper. Noen minutter før servering har du i paprika og minimais.
Dette serveres sammen med rucculasalat med en skvett sitron over og nystekte hvitløksbaguetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar