fredag 13. juli 2012

Grillet laks med rømmesaus

4 laksefileter med skinn
2 små sjallottløk (finhakket)
1 rød chilli (finhakket)
1 sitron
3 ts dill
40g smør
30g hvetemel
1 dl lettmelk
3 ss lettrømme
Salt og grovmalt pepper
(Fiksekrydder)
Olivenolje

Pensle litt olje på laksefiletene og krydre de etter ønske, gjerne med sitronpepper, salt, grovmalt pepper, revet sitronskall, dill. Dryss over litt finhakket chili. Grilles på medium varme under lokk med skinnsiden ned.

Smelt smør i en kjele med tykk bunn. Fres løken i noen sekunder og rør inn melet under omrøring. Spe på med melken og kok opp under omrøring. Når sausen har kokt i ca 5 minutter setter du ned temperaturen og tilsetter 1 - 2 ts revet sitronskall og saften fra 1/2 sitron. Til slutt rører du inn rømme og dill. La småkoke på svak varme og smak til med salt, pepper, dill og sitron.
Dette serveres med grillet asparges og båtstekte poteter. Smaker herlig en varm sommerdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar