fredag 13. juli 2012

Perfekte stekte poteter

Nypoteter
Rosmarin
Flaksalt og grovmalt pepper
Olivenolje
Nøytral olje

Sett stekeovnen på maks. Del potetene opp i båter etter ønsket størrelse. Små nypoteter er perfekte å dele i to. Fyll en stor kjele med tykk bunn (gjerne en jerngryte) med ca 2 cm nøytral olje (raps, solsikke). Varm opp på medium sterk varme. Pass på så oljens røyktemperatur ikke nås - dette vil du raskt merke.

Stek potetene i flere omganger så de blir fine og brunet på alle kanter, men ikke gjennomstekte. Pass dine fingre og hold barn langt unna! Legg de ferdigstekte potetene på kjøkkenpapir så du får vekk oljen.

Når alle potetene er stekt og tørket av, legg dem i en ildfast form. Hell over en god skvett god olivenolje, godt med flaksalt og grovmalt pepper. Frisk rosmarin smaker veldig godt. Prøv gjerne andre typer krydder som oregano, paprikapulver eller fennelfrø.

Stek potetene midt i ovnen på full guffe. Mot slutten av steketiden kan du sette på grillelementet om du vil ha potetene skikkelig sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar