fredag 13. juli 2012

Potet -og purreløksuppe (Vichyoisse)

650g poteter
2 purreløk (grovhakket)
1 gul løk (grovhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
En raus neve parmesan
2 ss smør
Salt og grovmalt pepper

Fyll en stor kjele med ca 1,5 l vann og 2 ts salt og kok opp. Skrell potetene og del dem i større, like store biter. Kok potetene skikkelig møre sammen med halvparten av purreløken.

Smelt smør i en stekepanne og stek resten av purreløken, løk og på medium varme i noen minutter til løken er blank og myk.

Sil vannet av potetene over i en bolle (du skal ta vare på kokvannet). Mos potetene godt sammen med litt av kokvannet. Tilsett den stekte løkblandingen og purer med en stavmisker mens du gradvis tilsetter kokvann til ønsket konsistens er oppnådd. Den bør være tynnere enn potetstappe, men litt tykkere enn vanlig suppe.

Når ønsket konsistens er oppnådd smaker du til med salt, grovmalt pepper og reven parmesan.
Nystekte rundstykker og godt smør er et selvsagt tilbehør sammen med sprøstekte biter av pølse eller bacon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar