fredag 20. juli 2012

Biff Stroganoff

500g høyrygg av storfe (strimlet)
1 stor gul løk (i tynne skiver)
2 fedd hvitløk (i tynne skiver)
150g champignon (skivet)
100g armomasopp (skivet)
1 - 1/2 ss hvetemel
Ca 1/2 liter oksekraft
1,5 dl hvitvin
2 ss smør
1 ss olivenolje
1 - 2 dl creme fraiche
1 - 2 ss hakket gressløk
Havsalt og grovmalt pepper

Skjær kjøttet opp i strimler og fjern eventuelt fettklumper og sener/brusk. Gni kjøttet godt inn med masse havsalt og grovmalt pepper.

Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i en stekepanne med høye kanter og brun kjøttet på sterk varme i flere omganger. Sett til side og påse at du får samlet opp kjøttsaft som renner ut av kjøttet.

I den samme stekepannen steker du løk, hvitløk og sopp sammen med 1 ss smør. Pass på å få med deg alle brune biter i panna - dette er masse smak! Når løken er blank og soppen stekt har du i kjøttet. Dryss over hvetemel og rør dette godt inn sammen med litt av kraften.

Hell så over resten av kraften og hvitvin, rør godt og kok opp. Rør inn ønsket mengde creme fraiche. Dette kan du smake deg frem til mens det koker. La småkoke under lokk til oksekjøttet er helt mørt.

Trenger du mer væske underveis kan du ha i vann, mer kraft eller creme fraiche. Smak deg frem! Når kjøttet er mørt og sausen har ønsket smak og konsistens drysser du over finhakket gressløk rett før servering.

Til dette passer det godt med ris eller hjemmelaget potetmos og dampet brokkoli. Dette er sikkert like russisk som grandiosa er italiensk, men godt er det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar