fredag 13. juli 2012

Indisk brød (Naan) - Ca 8 stk

1,5 dl melk
450 g hvetemel
2 ts sukker
2 ts tørrgjær eller 1/2 pakke fersk gjær
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss olivenolje
1,5 dl youghurt naturell
1 stort egg

Varm melken forsiktig opp til ca 40 grader. Hell over i en liten bolle og tilsett gjær og 1 ts sukker. Bland lett sammen og sett til side i 15-20 minutter slik at det danner seg gjærskum på toppen.

I en stor bolle sikter du inn hvetemel og blander inn 1 ts sukker, 1 ts bakepulver og 1 ts salt. Bland godt og ha så i gjærblandingen, 2 ss olivenolje, youghurten og et lett pisket egg. Bland sammen og elt deigen, gjerne så lenge som 10 minutter (det er nå du bruker kjøkkenmaskinen du fikk til bryllupet som bare står til pynt). Dekk deigen til med et kjøkkenhåndkle og sett et lunt sted til heving i ca 1 time.

Forvarm stekeovnen på maks med grillelementet på. Del deigen opp i 8 like store deler. Kjevl ut deigen til den er ca 1/2 cm tykk i ønsket fasong.

Hell deigen på kjøkkenbenken og kna den i 10 minutter eller lengre til deigen er glatt og jevn. Form til en ball, legg i en bolle og hell litt olivenolje over. Dekk til med plastfolie og sett til hevning på et lunt sted uten trekk i 1 time eller til deigen har doblet seg i størrelse.

Forvarm stekeovnen på maks temperatur med grillelementet på. Har du en pizzastein eller liknende varmer du denne inne i ovnen.

Slå deigen flat og del den opp i seks like store biter. Hold de andre fem tildekket mens du jobber med den første. Rull klumpen med kjevle så den blir dråpeformet. Optimalt skal den være 25 cm på det lengste og 13 cm på det bredeste.

Stek to og to naan, gjerne på en forvarmet pizzastein, på maks varme i stekeovnen under grillelementet.
Pensle de ferdige naan med smeltet smør, gjerne med litt hvitløk eller annet krydder i. Perfekt tilbehør til all indisk mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar