tirsdag 14. august 2012

Kylling al Forno

400g kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig
400g spagetthi
1/2 gul løk (finhakket)
4 fedd hvitløk (finhakket)
1/2 rød chilli (finhakket)
1 stilk stangselleri (grovhakket)
2 bokser grovhakkede tomater
1 - 2 dl matfløte
1 stor neve revet parmesan
2 ts oregano
2 ts sukker
1 ss hvitvinseddik
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Hakk opp løk, hvitløk, chilli og stangselleri. Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne på medium sterk varme og stek i ca 5 minutter sammen med 2 ts oregano under omrøring så ikke hvitløken svir seg.

Kok opp godt med lettsaltet vann i en stor kjele og kok spaghettien etter instruksjonen på pakningen.

Kutt kyllingfiletene opp i mindre strimler og krydre godt med salt og grovmalt pepper. Krydre dem også gjerne med oregano, paprikapulver, fennelfrø eller noe annet du liker. Stek kyllingen på sterk varme i litt olivenolje så du får en fin stekeskorpe.

Hell over tomatene og la småkoke uten lokk i minst 15 minutter, gjerne lengre. Hell sausen over i en kjøkkenmaskin og purer til en glatt saus. Om du ønsker en tynnere saus kan du tilsette litt av kokvannet fra pastaen.

Hell sausen tilbake i kjelen. Ha i matfølte og smak til med sukker, hvitvinseddik, parmesan, salt og grovmalt pepper. Ikke tilsett all matfløten på en gang, men smak deg frem. Jo mer matfløte og mildere blir sausen. Ha i kyllingen og rør godt om. Kok forsiktig opp og server.
En frisk grønn salat og hvitløksbrød passer godt til sammen med litt reven parmesan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar