torsdag 28. juni 2012

Krydrede kjøttboller i tomatsaus (Tapas)

Krydrede kjøttboller
400 g karbonadedeig
1/2 gul løk (finhakket)

1 rød chili (finhakket)
4 ss bladpersille (finhakket)
1 ts oregano
2 ts paprikapulver
1 ts malt koriander
1/4 ts chillipulver
1/2 ts malt spisskummin
1/2 ts malt kanel
1 ts salt
Grovmalt pepper
Olivenolje

Tomatsaus
1 boks tomater (grovhakkede)
1 rød chilli (finhakket)
4 fedd hvitløk (finhakket)
2 ts oregano
1 ts rødvinseddik
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Ha alle krydderene i et lite glass og bland de godt sammen. I en større bolle har du kjøttdeigen. Dryss over kyrdder og finhakket bladpersille og chilli. Kna dette/bland godt sammen og sett til side i kjøleskapet, gjerne en times tid.

I en kjele varmer du 2 ss olivenolje. Fres hvitløk, chilli og oregano i ca 1 minutt før du har i tomatene. Kok opp og smak til med rødvinseddik, salt og grovmalt pepper. La sausen koke på litt høy varme uten lokk så den blir skikkelig tykk.

Form relativt små kjøttboller med vann på hendene. Stek de på medium sterk varme så de får en skikkelig stekeskorpe i 2 ss olivenolje. Ha de ferdig stekte kjøttbollene over i tomatsausen og bland godt sammen.
Er du usikker på mengde krydder osv, kan det være lurt å begynne i det små og heller steke en "prøvebolle" så du kan smake deg frem. Dette kan fint lages dagen før og varmes opp når du trenger det. Smaker meget godt sammen med hjemmelaget allioli og god focaccia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar