torsdag 28. juni 2012

Canneloni fylt med spinat og ricotta

12 canneloni
4 fedd hvitløk (2 finhakket, 2 i tynne skiver)
1 rød chilli (finhakket)
1 bokser tomat (grovhakkede)
1 stor pose bladspinat
250 g ricotta
2 små never parmesan
1 neve revet hvit ost
1 fersk mozerella (ca 125 g)
1/2 revet muskatnøtt
2 ts oregano
1 ss smør
40 g smør
30 g hvetemel
1 ts sukker
Ca 1 1/2 dl melk
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Sett stekeovnen på 180 grader. Finhakk 2 fedd hvitløk og en rød chilli. Varm 2 ss olivenolje i en kjele med tykk bunn på medium sterk varme. Når oljen er varm, fres hvitløk, chili og oregano i ca 1 minutt. Ha over grovhakkede tomater, rør om og la småkoke uten lokk i minst 15 minutter. Smak til med salt, grovmalt pepper og eventuelt 1 ts sukker.

I en ildfast form, ha i 1 ss smør og 2 ss olivenolje sammen med 2 fedd hvitløk i tynne skiver. Riv over ca ¼ muskatnøtt. Sett inn i stekeovnen og ta ut når smøret er smeltet og hvitløken litt stekt, men ikke svidd! Hell over en pose med vasket spinat og bland godt. Sett tilbake i ovnen og ta ut når spinaten har forvellet. Ha alt i en bolle og avkjøl.

I en kjele smelter du ca 40 g smør og rør inn ca 30 g hvetemel. La dette småsurre i et par minutter mens du rører om på relativt svak varme så smøret ikke brunes. Spe på med melk til du får en ganske tykk, hvit saus. Rør inn en liten neve parmesan og en god neve hvit ost. Til slutt smaker du til med grovmalt pepper og muskatnøtt (salt skal ikke være nødvendig).

Hakk opp spinatblandingen og ha i en bolle. Bland inn en neve liten parmesan og ricottaen. Smak til med grovmalt pepper. Ta en siste smakssjekk på tomatsausen før du heller den over i en ildfast form. Spre så sausen dekker bunnen jevnt.

Ha spinatblandingen over i en liten pose. Klipp et hull i det ene hjørnet og bruk posen til å fylle canneloniene med. Prøv å få canneloniene så fulle du klarer, da vil de ikke dette sammen når de stekes. Dette kan fort bli litt klinete. Legg de fylte canneloniene oppe på tomatsausen. Hell over ostesausen, men ikke slik at canneloniene blir dynket. Topp underverket med fersk mozerella. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 - 20 minutter.
Som all annen pasta passer det med en salat av ruccula med litt presset sitronsaft over og noen tynne skiver parmesan. Hjemmelaget hvitløksbørd skader heller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar