tirsdag 26. juni 2012

Butter Chicken (Murg Makhani)

2 kyllingfileter (eller kyllinglår/kyllingvinger)
1 1/2 boks tomat (purert)
1 grønn chili (finhakket)
6 fedd hvitløk5 - 10 cm tykk ingefærrot
1 1/2 dl youghurt naturell
2 dl kremfølte
3 ss smør
Saften av 1/2 sitron
1/2 - 1 ts chilipulver
2 ts tandoori masala
3 ts garam masala
6 kapsler grønn kardemomme
5 cm kanelstang
2 laurbærblader
1 ts tørket bukkhornsklølver (kan sløyfes)
1 - 2 ts sukker
Salt
Olivenolje

Grovhakk ingefær og hvitløk (du skal ha like mye ingefær og hvitløk i gram). Ha i en liten bolle sammen med 2 ss kaldt vann. Purer dette til en glatt masse med en stavmikser. Du trenger til sammen 5 store ts. Om du legger kyllingen til å marinere dagen før, kan denne fint brukes dagen etter.

Del kyllingbitene i ganske store, like store biter. Ha i en bolle og bland godt inn sitronsaft, youghurt, 2 ts hvitløk/ingefær, tandoori masala, chillipulver og 1 ts salt. Hell over i en liten pose som du presser all luft ut av. Legg til marinering i kjøleskap i minst 2 timer, helst over natten.

Når kyllingen er ferdig marinert, tre kyllingbitene på grillspyd. Ikke press bitene tett sammen. Dette for at varmen får sluppet bedre til mellom bitene. Grill kyllingen på sterk varme og pass på at den blir grillet på alle sider for ekstra smak. Om du ikke griller kan du legge spydene over et stekebrett med høye kanter og steke under grillelementet.

Smelt smøret i en stekepanne med tykk bunn på medium varme. Ha i kardemommekapsler, kanelstang og laurbærblad. La surre under omrøring i et par minutter før du tilsetter 3 ts hvitløk/ingefærpasta og steker dette under omrøring i ca 1 minutt til.

Hell over purert tomat og grønn chili etter smak. La småkoke uten lokk i ca 15 minutter til mesteparten av fuktigheten fra tomatene har dampet vekk. Hell over kremfløte etter smak og kok forsiktig opp. Ha i kyllingbitene og la de trekke seg varme på svak varme.

Rett før servering rører du inn 1 ts bukkhornskløver og 2 - 4 ts garam masala etter smak. Bukkhornskløver har en litt spesiell lukt, men det gir en ekstra piff.
Dette serverer du sammen med kokt ris og hjemmelaget naan. Om du trenger oppskrifter har jeg det her på siden min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar