onsdag 27. juni 2012

Perfekt ris til indisk mat

2 dl batismati ris
4 dl vann
1/2 ts salt
1 ts gurkemeie
1 ts spisskumminfrø

Denne oppskriften kan fint dobles, men det er ikke nødvendig å doble mengde gurkemeie/spisskumminfrø.

Om risen ikke er vasket først får du alltid et bedre resultat om du gjør det. Ha risen i en bolle og fyll med kaldt vann. Bruk hendene til å vaske risen. Ha risen over i en sil og sil av vannet.

Ha ris og vann i en kjele sammen med salt og krydder. Sett på lokk og kok opp. Når vannet koker setter du ned temperaturen. La småkoke i ca 10 minutter uten at du tar av lokket eller rører i risen.

Når risen er kokt, ta kjelen av plata og la risen hvile noen minutter med lokket av. Rør forsiktig om.
Det finnes mange måter å gjøre ris mer spennende. Til Thai mat kan du bytte ut 1 del vann med 1 del kokosmelk. Du kan koke risen med litt spissnellik eller laurbærblad. Mulighetene er mange!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar