tirsdag 26. juni 2012

Leifs hjemmelagde lasagne

500g karbonadedeig
200g revet ost til gratinering
100g revet ost til ostesaus
Ca 10 lasagneplater med spinat
2 bokser tomater (grovhakkede)
4 fedd hvitløk (finhakket)
1 gul løk (finhakket)
1 rød chili (finhakket)
4 ts oregano
2 ts basilikum
1/2 revet muskatnøtt
2 1/2 dl melk
40g smør
30g hvetemel
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje 

Varm en god klunk olivenolje i en kjele. Fres finhakket, løk, hvitløk og chilli sammen med oregano og basilikum i ca 5 minutter til løken er blank. Hell over tomatene (purer de gjerne først om du ønsker en glattere saus) og kok i minst 20 minutter, gjerne lengre, under lokk.

Brun kjøttdeig på sterk varme, krydre med salt og grovmalt pepper. Ha det i tomatsausen og la dette småkoke sammen.

Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemel. La småputre under omrøring i et par minutter. Spe på med melk og kok opp under omrøring. Sausen bør være ganske tykk. Ha i revet ost etter smak. Smak til med revet muskatnøtt og grovmalt pepper.

Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Ostesausen heller du på til slutt. Topp med ønsket mengde revet ost. Stekes midt i ovnen på ca 180 grader i 30 - 40 minutter til pastaplatene er myke og osten er lett brunet.
Dette serveres selvsagt med en lett salat og hvitløksbrød. Denne er også kjempegod dagen etter til lunch!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar