onsdag 27. juni 2012

Scampi med chilli og hvitløk (Tapas)

500 g rå scampi

3 røde chilli (finhakket)
6 fedd hvitløk (finhakket)
1 lime
Flaksalt
Grovhakket bladpersille
Godt med god olivenolje


Tin scampiene og hell bort vannet. Skrell scampiene (pass på at du får med tarmsekken som ligger langs "ryggraden". Skyll og tørkt godt av. For det lille ekstra kan du la litt av haleskallet sitte igjen så har man noe å holde i mens man spiser scampien.

Varm opp godt med olivenolje i en wok-panne på medium sterk varme. Når oljen er varm har du i ca halvparten av chillien og hvitløken. Fres i ca 30 sekunder under omrøring, men pass på så hvitløken ikke brenner seg! Da må du begynne på nytt.

Stek rekene, ca 1/4 del av gangen, under konstant omrøring. Når rekene går fra grå til rosa er de ferdige; dette tar kun et par minutter. Legg de ferdige rekene til side. Når du har stekt halvparten av rekene har du i litt mer olje og resten av chillien og hvitløken. Stek resten av rekene.

Når alle rekene er ferdige, har du alle rekene tilbake i wok-panna. Dryss over havsalt og saften av 1 lime. Fres i noen sekunder og sett til side. Ta ut rekene sammen med litt av oljen. Legg i en delikat skål og dryss over litt grovhakket bladpersille. Smak til med salt.

Scampi bør serveres lune (et fancy ord for lunket) sammen med deilig brød som focaicca og en hjemmelagd allioli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar