onsdag 13. november 2013

Makaroni og ost med blomkål og sprø topping

1 stort blomkålhode
1 pakke bacon
4 tykke brødskiver
500 g makaroni av fullkorn
300 g creme fraiche
200 g revet cheddar
2 fedd hvitløk
Bladene fra to kvister rosmarin
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Trim av bladene på blomkålen og del den i fire til seks store biter. Ha i en stor kjele med lettsaltet fosskokende vann. Hell i makaronien og rør godt om når det koker opp.

Stek baconskivene sprø og ha til siden sammen med baconfettet. Ha brødskiver, bacon, litt salt og pepper samt rosmarin i en kjøkkenmaskin og kjør til det dannes en smulete masse. Ha i en god klunk olivenolje og kjør i noen sekunder til. Juster med salt og pepper om det trengs.

Bland sammen revet cheddar, creme fraiche og to fedd knus hvitløk i en bolle. Smak til med salt og pepper. Når blomkålen og makaronien er gjennomkokt (heller litt for lite enn for mye) sil av kokvannet, men ta vare på det.

Ha blomkål og makaroni i en stor ildfast form. Knus blomkålen til mindre biter med en gaffel. Hell over osteblandingen og bland godt. Spe på med kokvannet (ca 1/2 liter). Hell over brødsmulene og stek midt i ovnen i ca 10 minutter på 220 grader. Pass på så toppingen ikke svir seg!
Brukt gjerne forskjellige typer oster. Her er det bare å prøve seg frem! Serveres med en frisk grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar