fredag 31. august 2012

Kylling Fajitas

2 kyllingfileter (strimlet)
1 gul løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 rød chilli
1 avokado
1/2 - 1 fedd hvitløk
2 ts rømme/youghurt naturelle
Saften av 1 lime
4 - 8 tortilla av hvete/mais (avhengig av størrelse)
1 - 2 ts paprikapulver
2 ts malt koriander
1 ts malt spisskummin
1/2 ts chillipulver
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje

Kutt kyllingen og paprika i lange tynne strimler. Del løken i to og kutt den i skiver. Chillien kutter du opp i så tynne skiver som du klarer.

Ha innmaten av avokadoen i en bolle. Knus den sammen med litt finhakket hvitløk, chilli, litt limesaft og 2 ts rømme eller youghurt naturelle. Smak til med salt og grovmalt pepper.

I en jernpanne, eller helst i et stekefat på grillen, har du i en klunk olivenolje. Stek kyllingen sammen med løk, paprika og chilli. Stek på full varme under omrøring så det ikke svir seg, men slik at kyllingen får en skikkelig stekeskorpe.

Krydre med paprikapulver, koriander, spisskummin og chillipulver. Dryss over litt salt og grovmalt pepper også. Rør godt om og sett ned temperaturen.

Når kyllingen er gjennomstek har du over saften fra en lime. Varm tortilla raskt over grillen, i ovnen eller i mikrobølgeovnen.
Dette serveres fresende varmt rett fra jernpanna. Fyll opp tortillabrødet med guacamole, rømme, reven cheddar eller annet snadder du liker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar