fredag 7. september 2012

Spaghetti med kjøttsaus

400g kjøttdeig/karbonadedeig
400g spaghetti
2 bokser grovhakkede tomater
1 gul løk (grovhakket)
3 fedd hvitløk (finhakket)
1/2 rød chilli (finhakket)
1 gulrot (i små terninger)
2 stilker stangselleri (grovhakket)
2 ts oregano
1 ts paprikapulver
1 - 2 ts rødvinseddik
4 brødskiver (kan godt være noen dager gammel brød)
Salt og grovmalt pepper
Olivenolje
1 ts grovmalt pepper

Kok spaghetti i en stor kjele med rikelig lettsaltet vann etter instruksjon på pakningen. Sett stekeovnen på 160 grader.

Varm opp 2 ss olivenolje i en kjele med tykk bunn på medium strek varme. Fres løk, hvitløk, chilli, gulrot og sellerirot sammen med oregano og paprikapulver i ca 5 minutter til løken er blank og myk.

Hell over tomatene og rødvinseddik, rør godt om og la småputre uten lokk i minst 20 minutter.

Skjær brødskivene og hell litt olivenolje på hver side. Krydre begge sidene med salt og grovmalt pepper. Stek i ovnen (snu de gjerne) til de er sprø. Når de har avkjølt seg litt tar du ett fedd hvitløk som du gnir brødskivene med.

Varm olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen på sterk varme så den blir skikkelig brunet. Krydre med salt og grovmalt pepper eller et blandingskrydder du liker. Ha kjøttet over i tomatsausen når det er ferdig stekt.

Smak til med salt, grovmalt pepper og rødvinseddik. Blir sausen litt sur kan du ha i 1 ts sukker.
En lett salat av ruccula og cherrytomater med reven parmesan er også tilbehør som passer godt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar