tirsdag 21. august 2012

Pølsegrateng med makaroni

4 røkte kjøttpølser
4 dl makaroni
1 boks grovhakkede tomater
1 boks kidneybønner
2 grillede paprika (grovhakket)
1 gul løk (grovhakket)
4 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød chilli (finhakket)
1/2 ts fennelfrø
2 ts oregano
1/4 ts chillipulver (eller etter smak)
2 ts sukker
1 dl matfløte (eller etter smak)
Salt og grovmalt pepper
Smør og olivenolje
Ost til gratinering

Sett stekeovnen på 180 grader. Skrell pølsene og del dem i like store terninger. Stek pølsebitene brune i med smør. Krydre gjerne med et blandingskrydder du liker og sett til side.

Kok makaroni i godt med lettsaltet vann etter instruksjon på pakningen. Skyll av når ferdig kokt (heller for lite enn for mye) og sett til side.

Hakk opp grønnsakene og varm 2 ss olivenolje i samme panne du stekte pølsene i og fres løk, hvitløk, chilli og paprika i 5 minutter under omrøring. Tilsett oregano, fennelfrø og chillipulver. Bland godt sammen.

Legg pølsene tilbake i panna og tilsett en boks med grovhakkede tomater og en boks med kidneybønner. La småkoke uten lokk i 10 minutter før du smaker til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Tilsett matfløte, kok opp og hell alt over i en ildfast form. Hell over makaroni og bland godt sammen. Strø over reven ost og stek midt i ovnen i ca 10 - 15 minutter så osten blir smeltet.
Til dette serverer du en hjemmelaget salat og hvitløksbrød. Dette bør også gi en del rester du kan ha med deg til lunch dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar