tirsdag 14. august 2012

Potetsalat til sommergrillingsen

10 - 15 nypoteter
3 ss rømme
3 ss creme fraiche
1/2 rødløk (finhakket)
2 - 4 ss gressløk (finhakket)
1/2 rød chilli (finhakket)
Olivenolje
Saften av 1/2 sitron eller lime
Salt og grovmalt pepper

Vask potetene og kok dem møre i lettsaltet vann med skrellet på. Ikke la de fosskoke, la de heller trekke så de ikke blir ødelagte. Avkjøl og del opp i passe store biter.

Ha de avkjølte potetene i en bolle og bland sammen med rømme, creme fraishe, rødløk, gressløk og chilli.

I en annen bolle, bland sammen olivenolje og sitronsaft (3/4 olivenolje og 1/4 sitron). Hell ønsket mengde over potetsalaten.
Smak til med salt og grovmalt pepper. Prøv deg gjerne frem med andre typer løk som vårløk og purreløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar