onsdag 26. september 2012

Hjemmelaget tomatsuppe

2 bokser tomat 
1 gul løk (grovhakket)
1 gulrot (revet)
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød chilli (finhakket)
1 eggeplomme
1 ts rødvinseddik
8 dl kyllingkraft (kan erstattes med grønnsakskraft)
5 ss matfløte
1 dl makaroni
1 neve fersk basilikum (event 1 ts tørket)
2 ss olivenolje
Salt og grovmalt pepper

Sett en stor kjele med tykk bunn på medium svak varme med olivenolje. Ha i hakket løk, revet gulrot og hvitløk sammen med 1/2 ts salt og basilikum. La dette putre på svak varme under lokk i ca 20 minutter. Rør om av og til så det blir gyllent og ikke brunt.

Kok opp lettsaltet vann i en kjele og kok makaronien etter anvisning på pakken.

Tilsett tomater og rør godt om. La dette småkoke i 5 minutter før du tilsetter kyllingkraften. 8 dl gir en litt tykk suppe. La suppa småkoke i ytterligere 15 minutter. Bruk stavmikser eller foodprosessor slik at suppen blir silkeglatt. Ta suppa av varmen.

Bland sammen eggeplomme, rødvinseddik og fløte i en bolle. Rør dette inn i suppa. Suppa må nå ikke koke, da vil eggeplomma stivne. Rør inn makaroni og la den varmes av suppa i et par minutter. Smak til med salt og grovmalt pepper. Vend gjerne inn noen blader basilikum rett før servering.
Nystekte rundstykker med godt smør hører til. Stek gjerne opp noen biter røkt kjøttpølse eller chorizo som det lille ekstra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar