onsdag 19. september 2012

Hjemmelagde fiskekaker

Ca 600g seifilet
1/3 purreløk (grovhakket)
1/4 gul løk (finhakket)
1 egg
2 ss potetmel
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1 dl melk
Godt med smør til steking

Om du bruker frossen seifilet bør den tines halvveis i kjøleskap før du kutter de halvfrossne blokkene opp i mindre biter.

Hakk opp løk og purreløk. Ha seifilet og resten av ingrediensene i en foodprossessor og kjør den minst 15 sekunder. Dette gir en ganske grov konsistens. Om du ønsker en finere konsistens er det bare å kjøre fiskefarsen lengre.

Sett til avkjøling i minst 1 time og hell ut væsken som samler seg i bunnen av bollen. Form fiskekakene med litt kaldt vann på hendene i ønsket størrelse.

Stekes på medium sterk varme i mye smør så de blir skikkelig sprø på utsiden, men fortsatt er mye og saftige inni.

Oppskriften her gir deg helt nøytrale fiskekaker. Om du ønsker kan du prøve med andre krydder som revet mustkatnøtt, litt chillipulver eller fennelfrø.
Dette serveres med smeltet smør, kokte poteter og en råkostsalat. Disse fiskekakene blir ikke så "faste i fisken" (pun intended) som de du kjøper i butikken. Disse inneholder ofte MYE mer potetmel/stivelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar