søndag 29. juni 2014

Jerk Chicken

10 kyllingklubber (du kan også bruke lår, vinger, filet)
1/2 gul løk, grovhakket
6 fedd hvitløk, finhakket
3 - 4 vårløk, grovhakket
3 chilli - gjerne habanero
1 ss havsalt
2 ts grovmalt pepper
2 ts allehånde
1 - 2 ts tørket timian
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummin
1/2 revet muskatnøtt
2 ss olivenolje
3 ss soyasaus
2 ss brunt sukker (kan erstattes med hvitt sukker eller honning)
0,75 dl limesaft

Ha alt sammen i en blender/foodprosessor eller bruk stavmikser. Kjør til marinaden til alt er kvernet sammen. Legg i en pose sammen med kyllingen. La marinere i kjøleskap over natten eller minst 2 timer i romtemperatur.

Varm grillen opp til ca 200 grader og stek på indirekte varme. Pensle kyllingen underveis med marinaden. Kyllingen er ferdig når det kommer ut klar saft fra kjøttet om du stikker en kniv inn til beinet.
Bruk gjerne forskjellige typer chili; tørket, grillet, sterk, svak ect. Her er det bare å prøve seg frem. Kan selvfølgelig også tilberedes i stekeovn, men alt blir bedre på grillen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar