torsdag 28. mars 2013

Fritatta - Italiensk omelett

1 pakke bacon
8 store ferske egg fra frittgående høner
1 gul løk (grovhakket)
1 fedd hvitløk (i tynne skiver)
1 rød chilli (finhakket)
1 paprika (i terninger)
2 medium mandelpoteter (delt på langs og i tynne skiver)
2 - 3 never ruccula
En raus skvett matfløte
En raus neve reven parmesan
Salt og grovmalt pepper

Skjær bacon i ca 1 cm store biter. Stek det passe sprøtt i en stekepanne som tåler å bli satt i en stekeovn. Ha godt over med grovmalt pepper.

Når baconet er sprøtt, legg i poteter, hvitløk, løk og chilli. Bland godt sammen og stek på svak varme under lokk til potetene er møre. Dette tar ca 10 minutter. Når potetene er møre, ha i ruccula og vend det godt inn. La putre under lokk til rucculaen er myk.

Pisk sammen egg, grovmalt pepper, salt, matfløte og en skvett kaldt vann. Hell i stekepannen og rør godt sammen. La småputre under lokk i et par minutter, rør så godt sammen igjen.

Strø over reven parmesan og sett stekepannen i ovnen på 200 grader med grillelementet på. La det steke i rundt 10 minutter, men sjekk selv. Osten skal være smeltet og den skal være myk og saftig inni.
Dette er knallgodt sammen med en liten salat og brød med smør til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar